Similar things

Do you have a friend who has similar thing with you?

I have. I called soulmate… or mirror me…? Whatever. Like Autumn and me. Like I said before. We’ve never met before, but we do the same thing. We have the same character (maybe).

Dan ternyata, ‘soulmate-friend’ atau… ‘mirror-me-friend’ tidak hanya satu. We can found everywhere, selama kita punya chemistry dengan yang bersangkutan. Di lab saya, saya juga punya teman semacam itu. Ya, siapa lagi kalau bukan mr. vampire…hehe. Kami suka movie, punya golongan darah sama (itu gak penting-penting amat sih)… and after I had surgery, food-style kami sama.

Dia pernah bilang, “Akhir-akhir ini kamu sering mengkonsumsi tea daripada coffee.”

“Yeah, I can’t drink too much coffee.. sometimes coffee made me stomach ache and diarrhea.”

He was giggling and said, “So when I buy drinks from vending machine, I always choose tea, green tea, apple tea. I don’t choose coffee.”

“Me too.” I said.

And he laughed.

Yeah, sometimes… doing the same thing sounds funny… exciting. You found other people are doing the odd things as you do. Or…sounds weird. Because that’s also possibility that I make the same situation with you… and it looks like I’m stalking you. So, I don’t wanna to be stalker or… someone is stalking me.

Few days ago, I’ve got another diarrhea. Salah makan lebih tepatnya. Yeah, ternyata selain coffee yang ada cream-nya, atau burger, atau ice cream sekalipun… sekarang saya tidak bisa makan tendon. Tendon adalah salah satu makanan jepang yang ada tempura-nya, jadi semuanya serba goreng. Sayur digoreng, udang digoreng… dan nasi. Masalahnya it’s too oily and I can’t eat oily food I think. Jadi ingat, sebelum dioperasi, mr. vampire pernah bilang pada saya kalau dia tidak bisa makan tendon karena it’s too oily, he will have problem with his stomach. Sedang saya, I liked tendon… I used to eat that. Lalu suatu hari dia browsed di internet kalau tipikal makanan Indonesia itu berminyak dan goreng-gorengan. So, dia memperingatkan saya untuk hati-hati jangan banyak mengkonsumsi tendon karena gorengan itu bikin kolesterol (sebelumnya juga dia memperingatkan untuk saya tidak terlalu banyak mengkonsumsi gula karena diabetes).

Atas saran dari sekretaris di lab, sebaiknya saya obat di lab. Sebenarnya ini bukan obat sih, tapi semacam good bacteria? Seperti bifidus yang ada dalam yogurt. Jadi obat ini membantu menyuplai bakteri-bakteri bermanfaat dan membunuh bakteri-bakteri jahat. Karena diare atau sakit perut itu… bisa jadi karena bakteri bermanfaat-nya mati gara-gara bakteri jahat yang berkuasa. Begitulah kira-kira mekanismenya.

Itu obat yang diminum mr. vampire kemarin! Dia memakan pil itu di hadapan saya. Lalu saya tanya, “Daijoubu desu ka (=is it ok)? Why many?” Dia jawab, “I’m fine. Itu memang prosedurnya makan 3.” Dan…. hari ini saya harus makan obat yang sama. Saya ambil obat itu diam-diam, dan akhirnya ketahuan juga…haha.

20130810-153317.jpg

“Kenapa kamu?” tanya mr. vampire sambil menghampiri saya… memergoki saya mengambil 3 pil yang sama.

“Aku sakit perut.”

“Kok bisa? Ini pertama kali kamu minum pil ini?”

“Iya. Aku habis makan tendon… dan perut jadi sakit.”

Again, he laughed. Maybe if he wants to say something… he will say, ‘See… what I said before. I was correct.’ But, it’s not the point. My point is… too many same thing.

Not only the movie things… or food things. Before time, I went home earlier and I was not in the mood. He asked me, “What’s going on?” “I’ve got headache, and I lost my concentration. I can’t work anymore, so better if I go home.” And can you expect what will he says? “Me too. I’ve got headache. Which part your pain?” “Right-side”. We both speechless. Because it was same. And we just considered it’s just coincidence.

So… Doing the same things, sometimes it’s good. Because people will understand you without saying anything. But, too many same… is weird. Every person is different. We have different nationality, different family, and different DNA off course.. I mean genetic heredity. So, we don’t deserve to be same, everything. Same is just for cloning.

And I’m not stalker, just say.

20130810-153352.jpg

PS. Yesterday, I had good sunset shot. The same thing that Autumn did. I just realized a while ago, when I saw her sunset pic… and it was yesterday. I think yesterday was good sunset view. By the way, I was not stalking you, Autumn. It’s just happened to us. The same thing activity, haha. (sunset pic on August, 2013)

~ Adrianna

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s